середа, 31 жовтня 2018 р.

Сайт - портфоліо

На якому ресурсі створити сайт-портфоліо вчителя?

Сьогодні створення персонального сайту вчителя – вже не данина моді, а необхідність, оскільки на власному веб-ресурсі кожен може розповісти всім про свій цікавий досвід та власні “родзинки” у викладанні предмету, обмінюватися цікавою та корисною інформацією з колегами, учнями та їхніми батьками. Як створити сайт? Який інструмент для цього використати? Пропонуємо ознайомитися з найбільш популярними:
1. Сайти Google – один із найпростіших та найзручніших інструментів, доступний кожному. У користувача немає обмежень на кількість сайтів: можна створити персональний сайт, сайт класу чи методоб’єднання, сайт конференції чи літнього табору та багато іншого! В сайт Google з легкістю можна вбудувати документи, відео, презентації, карти, календарі, онлайнові інтерактивні вправи, сервіс має україномовний інтерфейс, є офіційна інструкція.
2.Tilda – доступний сервіс, з допомогою якого будь-хто може створити ефектний сайт. Ресурс містить достатню кількість шаблонів, є можливість редагувати окремі блоки, в наявності величезна бібліотека блоків – обкладинок, фотогалерей, фонових відео та інші. Перевагами є також підключення платіжних систем, SEO-оптимізація, можливість створення лендінгів та лонгридів, підключення власного хостінгу. Для новачків є підготовлені інструкції,  підручники зі створення та налаштування сайтів та маркетингу, регулярно організовуються вебінари. Головним недоліком ресурсу Tilda є те, що він умовно безкоштовний – безоплатно можна створити всього один сайт, але якщо ви бажаєте обмежитися створенням всього одного сайту, то це не є проблемою. 
3.Wix не випадково набув своєї популярності серед користувачів, а особливо серед педагогів. З-поміж сотень дизайнів сайтів вчитель може обрати сайт-резюме, онлайн-візитівку, персональну сторінку, сайт-портфоліо та багато інших. Категорія “Освіта” містить шаблони сайтів навчальних закладів, класів, гуртків, творчих студій, репетиторів тощо. Зручний конструктор, можливість створення декількох сайтів, сучасні шаблони – все це робить ресурс Wix незамінним помічником сучасного вчителя. Додаткові функції (збільшений об’єм пам’яті, безкоштовний хостинг, більша кількість шаблонів та інші) доступні власникам преміум-акаунтів. Плюсом цього ресурсу є наявність докладних інструкцій зі створення та редагування сайтів.
4. Webnode – сервіс для тих, хто бажає швидко створити ефектний сайт з використанням сучасного шаблону. Перевагами сервісу є простота онлайнового конструктора, величезна кількість шаблонів, пошукова оптимізація, відсутність реклами, можливість створювати сайт на власному домені, підтримка користувачів та багато інших. Мінусом Webnode є обмеження у використанні дискового простору тими, хто використовує сайт безкоштовно.
Звісно, цей перелік є далеко не повним, оскільки не менш простими та зручними є й інші інструменти – Emaze, Jimdo, uKit, Portfoliobox та багато інших.
Якщо ви бажаєте навчитись створювати сайт-портфоліо з допомогою сервісу https://www.portfoliobox.net/ru, а ще навчитись просувати власний бренд, використовувати соціальні мережі так, аби вони працювали на вас, реєструйтесь на курс “Персональний бренд вчителя: створення та просування“!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  24 травня, 2023 . Дистанційне навчання. 3 клас   1 урок – математика (о 8.30)   2 урок – 5 уроки – працюємо самостійно.   За...